• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 17:00u besteld, met 3 werkdagen in huis
  • Biologische wijnen
  • Altijd direct van de wijnboer

ViaVIÑA garanties

Elke slok wijn voldoet aan onze 7 viaVIÑA garanties. viaVIÑA staat voor de weg van de wijn en wij weten exact welke weg de druif heeft afgelegd; van de ranken bij de boer tot in jouw glas. Onze biologische natuurzuivere wijnen hebben 100% smaak en 0% onnodige suikers, chemische middelen of ongewenste toevoegingen. Passend binnen een fitte, bewuste levensstijl, noemen we ze ook wel fitwines. Bovendien zijn ze gemaakt met respect voor de natuur, daar word je toch blij van!

Wij kiezen voor transparantie en vertellen je daarom precies wat er wel en niet in onze wijn zit volgens onze 7 garanties.

viaVIÑA wijnen hebben altijd rond de 70 calorieën per glas en vaak minder! Bij andere wijnen is dat zomaar 20% of meer hoger. Daarom passen onze fitwines ook bij binnen een gezonde levensstijl al gaat het natuurlijk altijd om bewust genieten met mate!
Onze wijnen hebben geen toegevoegde suikers. Gemiddeld zit er in een glas witte wijn 2 tot 6 gram suiker. Suiker wordt ook gebruikt om smaakfoutjes te maskeren of beter op smaak te brengen. Wij selecteren onze wijnboeren op het 'optimaal droog vergist' zodat alle suikers omgezet worden in alcohol. En onze boeren plukken de druiven op het beste moment: als de druif optimale hoeveelheid zon en dus smaak hebben!
Onze wijn bevat gem. 80 ppm per 100ml, waar reguliere wijn 200 ppm bevat. Witte wijnen hebben normaliter meer sulfiet dan rode wijnen. Sulfiet is een conserveringsmiddel en voor een frisse smaak aan de wijn zorgt er voor dat het langer goed blijft. Wij voegen geen sulfieten toe aan de wijn waardoor onze levels laag blijven maar niet op nul. Want vergis je niet; sulfiet ontstaat ook op natuurlijk wijze bij het vergisten. Omdat wij super schoon werken en pure hele, met de hand geplukte, druiven verwerken, hoeven we geen extra conservering stoffen toe te voegen.
Alle viaVIÑA wijnen zijn biologisch gemaakt, dat will zeggen dat er geen chemische residuen te vinden zijn in de wijn. We gebruiken ze namelijk niet, dus dat is simpel. Onze manier van verbouwen -biologische, duurzame wijnbouw- maakt gebruik van de natuur.
Waarde viaVINA Fair
ViaVIÑA werkt uitsluitend Fair trade. ViaVIÑA kiest bewust voor een holistische manier van werken. Wij willen dat alle elementen van de keten goed doen, want alles hangt met elkaar samen. We willen mooie wijnen maken voor een goede prijs, in samenwerking met blije werknemers en boeren, in gezonde, bloeiende wijngaarden, vol insecten en bodemleven.
Alles is een keten, en daarom hechten wij er bij viaVIÑA veel waarde aan om onze wijnen op een holistische manier te produceren. Als je de viaVIÑA-wijngaarden van een afstandje bekijkt, zijn ze groen met bonte bloemen. Ze gonzen van insecten én bodemleven. We zorgen er met veel passie voor dat de natuur zijn gang kan gaan in en rondom de wijngaarden.
ViaVIÑA wijnen zijn stuk voor stuk vegan. In het klaringsproces maken wij gebruik van een fijne kleisoort, bentoniet. Bentoniet is een perfecte vervanger voor de dierlijke eiwitten en laat de pure smaak van de wijn onaangetast. Alle druiven komen voort uit biologische teelt, ook het wijnmaakproces is 100% biologisch en er komen geen dierlijke elementen aan te pas.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van viaVIÑA. Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste viaVIÑA vibes in je mailbox.

Join the movement!