• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 17:00u besteld, met 3 werkdagen in huis
  • Biologische wijnen
  • Altijd direct van de wijnboer

Rosé wijnen

Enig resultaat

Waarom biologische rosé wijn?

Bij reguliere wijn kan de wijnboer van alles aan wijn toevoegen: van suiker, sulfieten, enzymen en gist. Maar het grootste verschil is de werkwijze in de wijngaard: bij het telen van de druiven worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt worden.
Onze biologische rosé wijnen zijn biologisch gemaakt, dat wil zeggen dat er geen chemische residuen te vinden zijn in de wijn. De druiventrossen worden binnen een uur verwerkt in de wijnkelders waardoor er bijvoorbeeld geen wilde vergisting kan ontstaan en er niets nodig is verder om de wijn te stabiliseren of eventuele bacteriën te verwijderen. Puur natuur in de fles.

Is biologische rosé wijn ook altijd vegan?

Nee biologische rosé wijn is niet per se vegan. Bij biologische wijn worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest in de wijngaard gebruikt en kan de wijnboer geen chemische toevoegingen in het maakproces toevoegen. Vegan is een andere kwaliteit. Biologische wijn kan nog altijd met varkensvet geklaard worden en dus is het niet vegan. Bij viaVIÑA is de wijn niet alleen biologisch maar ook vegan omdat onze wijn geklaard wordt met bentoniet klei of een kikkererwtenpasta en dus zonder dierlijke toevoegingen. 

Is biologische rosé wijn sulfietvrij?

Nee maar biologische wijn bevat wel vaak veel minder sulfieten. Bij zeer veel reguliere wijn wordt tijdens het wijn-maakproces ofwel vinificatie extra sulfiet toegevoegd aan de wijn. Onze wijnen hebben minder dan de helft sulfiet nodig dan normaal wordt gebruikt. Omdat wij pure hele, met de hand geplukte, druiven verwerken kunnen we schoon werken. Dus hebben we geen extra conservering stoffen (dat is sulfiet) nodig. Onze rosé wijn heeft slechts 80ppm terwijl bijna alle rosé wijn 200 ppm sulfiet bevat.

Is biologische rosé wijn suikervrij?

Nee biologische wijn is niet suikervrij omdat ook de biologische druiven fruitsuiker van zichzelf bevatten. Maar viaVIÑA gebruikt tijdens de vinificatie wel de mogelijkheden om de suiker zoveel mogelijk eruit te halen. Onze wijn is namelijk geheel droog vergist, dus alle suiker is in alcohol omgezet. De druiven worden precies op tijd geoogst zodat het suikergehalte niet te hoog is en ook de alcohol dus niet te hoog wordt als alle suikers vergist worden.

 

Zitten er in biologische rosé wijn minder calorieën?

Nee in biologische rosé wijn zit niet per se minder calorieën. Het aantal calorieën heeft te maken met de hoeveelheid suiker en alcohol in wijn. Hoe minder suiker of hoe lager het alcoholpercentage, hoe minder het aantal calorieën. Onze pure wijn bevat slechts 70 Kcal, waar een reguliere wijn vaak meer dan 100 Kcal per 100 ml heeft.
Het biologische aspect van wijn gaat over de werkwijze in de wijngaard: wordt daar gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen en chemicaliën?