• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 17:00u besteld, met 3 werkdagen in huis
  • Biologische wijnen
  • Altijd direct van de wijnboer

Hamersma beoordeelt: ViaVIÑA's biologische wijnen scoren hoog!

Als het aankomt op wijnadvies van topkwaliteit, is Harold Hamersma een naam die bij veel wijnliefhebbers in Nederland meteen opkomt. Zijn bevindingen over wijnen zijn als een gids voor velen, en recentelijk heeft hij onze wijnen onder de loep genomen. Het goede nieuws? ViaVIÑA’s biologische wijnen hebben de Hamersma-test glansrijk doorstaan, we scoren gemiddeld een 8,5!

Een duik in de wereld van viaVIÑA

ViaVIÑA staat voor 100% biologische wijnen, vrij van chemische troep, geen toegevoegde suiker of sulfieten. Dat proef je terug in hun wijnen. De druiven worden met zorg geteeld, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën of pesticiden, en dit draagt bij aan de zuiverheid, authenticiteit van de wijnen en passen binnen een bewuste leefstijl. Onze wijnen vallen allemaal onder de speciale Groene Hamersma, speciaal voor duurzamere wijnen. 

Harold Hamersma’s beoordeling

Harold Hamersma, wijnexpert en auteur van meerdere wijnboeken, heeft recentelijk een aantal van viaVIÑA’s wijnen beoordeeld. De resultaten heel goed. Hamersma prees niet alleen de biologische benadering van viaVIÑA, maar ook de uitstekende kwaliteit van de wijnen.

Hamersma’s beoordelingen bevatten vaak kleurrijke en beeldende beschrijvingen van de wijnen, en zijn oordeel wordt door velen als leidend beschouwd. Als een wijn een hoge score krijgt van Hamersma, betekent dat doorgaans dat je kunt rekenen op een uitstekende smaakervaring.

De favorieten van Hamersma 

Tijdens zijn beoordeling van viaVIÑA’s wijnen, benadrukte Hamersma enkele favorieten. Hoewel smaak subjectief is en persoonlijke voorkeuren kunnen variëren, waren er enkele wijnen die eruit sprongen en zijn lof oogstten.

Bijvoorbeeld, onze Sparkling Sky Cara Reserva kreeg een 8,5 met daarbij ‘de kurk gaat de lucht in en presenteert krakend fruit, limoenen, witte besjes, ziltigheid en groene appels. Drive, direct en droog.

Onze frisse Walk in the Woods Sauvignon Blanc kreeg een 8 met daarbij ‘een mooie boswandeling en dan tref je passievrucht, grapefruit en limoen plus een lekker schaduwpartijtje om even rustig af te koelen’.

Onze Walk in the Woods Chardonnay Moscatel scoorde een 8+ met de woorden ‘Allemansvriend-wereldreiziger-international chardonnay is in Valencia neergestreken en liep daar tegen de hoogstdruivige, ananasrijke, met honing flirtende moscatel aan. Levert gul en sappig wit op met een lekkere vulling’. 

Ook onze Walk in the Woods Bobal kreeg een 8,5 met de review: ‘Bobal zoals we die graag in het glas hebben’.

Onze hele Beautiful breeze lijn kreeg een 8,5, gewedig! De Grenache & Vermentino: ‘Frisse wind, fijne wijn. Gul gevulde blanc, uitpakkend met perzik, abrikoos een paart peer, gemberzoet en pinkelende zuren.’

Onze Grenache & Syrah rosé is volgens Hamersma een ‘gesoigneerde zuiderling. Rosé met een fris karakter. Helpt om het karakteristiek pepertje van de syrah wat te blussen Prettig, meegaand maar verre van onbenullig.’

Onze Pinot noir valt volgens Hamersma in ‘de nieuwe wereldstijl. Rond, vol en rijp rood en zwart fruit, sweet spices en aaibare tannines. Goed gemaakt.’ 

Waar te vinden?

Als je geïnteresseerd bent in het ontdekken van de wijnen van viaVIÑA die Harold Hamersma heeft beoordeeld, kun je ze vaak vinden bij geselecteerde wijnwinkels en online retailers. De beoordelingen van Hamersma bieden een handig kompas om je te helpen bij het kiezen van de perfecte fles voor je volgende diner of speciale gelegenheid.

Kortom, de recente beoordeling van viaVIÑA’s biologische wijnen door Harold Hamersma is een overduidelijke aanbeveling voor liefhebbers van kwaliteitswijnen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dus, de volgende keer dat je op zoek bent naar een fles wijn die zowel lekker als milieuvriendelijk is, overweeg dan zeker om de wijnen van viaVIÑA een kans te geven. Harold Hamersma zegt ‘proost’, en wij zijn het daar helemaal mee eens!

Lees meer in onze andere blogposts

Wil je meer weten hoe dat nu zit met calorieën, suiker en sulfiet in wijn? Waarom biologische wijn heel logisch is? Of waarom viaVIÑA biodiversiteit en fair trade zo belangrijk vindt? Lees dan zeker onze andere blogposts.

Vind hier de viaVIÑA fit wine, zeker eens uit proberen.